25
Aug
08

Bomoh dan PM…

Maaflah ye, disebabkan kebanyakan rakan-rakan blogger asyik tertumpu pada isu SUMPAH dan PRK PP, saya sengaja nak release TENSION sikit dengan lawak dibawah. Lawak ni rekaan semata-mata dan persamaan nama atau watak adalah disengajakan untuk menyedapkan ceritanya sahaja:

Once upon a time in MALAYSIA, when Dr. Mahathir was Prime Minister of Malaysia..

One lousy day in the middle of the economic crisis, PM Mahathir was feeling extremely frustrated and wondering how a neighboring country down south can be doing much better than Malaysia.

One of his aides said, I heard that the leaders consult Feng Shui masters to ensure prosperity for their country. Dr Mahathir thought if that was the case, Malaysian Bomoh also can, so he went to seek the top bomoh’s advice in the country. After reviewing the case, the bomoh told Dr M that there were 3 things that he must do :

Bomoh : Step 1- You must blame the crisis and your fault on misleading the country’s economy to the downfall, on SOROS.

Dr M : But Why ?

Bomoh: Because SOROS stands for Speculate On Ringgit Or Stocks’. You must blame him, and look at ways to control the ringgit and stock market. So the RAKYAT won’t blame you for what happened.

Bomoh : Step 2 – You must appoint an idiot call BADAWI as your predecessor/deputy.

Dr. M: Huh?? but he’s a dork!!

Bomoh : Well, BADAWI is Bad Ass Dude And Weirdly Incompetence’, so the RAKYAT will still sees you as the best PM’s ever. And he is too stupid too run the government all by himself and will consult you for everything..meaning..you will still be incharge!!

Bomoh : Step 3 – You must get rid of ANWAR.

Dr M: What! why him ? He’s a good man.

Bomoh: Because ANWAR stands for A Nation Without Any RASUAH’. He will haunt you like a dog after you step down.

Dr M: But how ? This is most difficult to do, he is very popular with the people.

Bomoh : Aiseyman!, you ni bodoh lah! Look at your name, you are??..

MAHATHIR !!…… Make Anwar Homosexual And Then Highlight It Repeatedly. Duhhhh!!!!

So, Mahathir is very grateful for the BOMOH’S advise and appoint him as the ruler of “KERAJAAN LANGIT”.

Selepas tu berlakulah apa yang kita ingat dalam tahun 1998!!..

Bomoh berkenaan pada hari ini telah menghilangkan diri dan dipercayai tak dapat turun kebumi selepas pengangkutannya ke langit di tarik oleh “REPOSESSOR”, akibat tak bayar ansuran bulanan.

Iktibarnya??…JANGAN MAIN BOMOH!!!


5 Responses to “Bomoh dan PM…”


  1. 1 Musafir Kelana
    25 August,2008 at 11:15 pm

    Ha ha ha

    Thanks for the joke, really funny, but eh, MAHATHIR tu macam betul jer, sebiji macam yang you describe tu.

    Raktamrittika,
    I wonder lah pasal apa joke ni macam kisah benar, macamana you boleh dapat ilham macam ni, I rasa kalau adalah peraduan merekacipta lawak jenaka, mungkin lawak you ni boleh terangkat jadi “Joke of the year”.

    Agaknya bomoh pun dah jadi bom..oh! sekarang, pasal laku sangat sebab masing2 nak pakai bomoh, pulak tu bukan orang sembarangan tapi PM, TPM dan bapak2 menteri serta berderet2 lagi orang besar2 di Tanah Malaya ni.

    Subhanallah! apa2pun marilah kita sama2 berdoa agar amalan2 khurafat seperti bomoh berbomoh ini dapat segera dihentikan dari terus merebak ke dalam kehidupan masyarakat kita. Semoga perbuatan songsang para pemimpin yang bukan pemimpin ini tidak akan mempengaruhi minda dan akidah umat Islam di negara ini.

  2. 2 PENCINTA NEGARA
    25 August,2008 at 11:57 pm

    hahaha, memang kena dengan pengkhiyanat alkutty tuh

  3. 3 raktamrittika
    26 August,2008 at 7:54 am

    Salam.

    Musafir kelana & Pencinta Negara,

    Thx for reading..

    Jokes are most funny when we can relate it to something or someone we know.

    Percaya atau tidak, most of our “so called LEADERS” ni…pemimpin yang bukan pemimpin, mcm kata Musafir Kelana, memang menggunakan khidmat bomoh.

    Ini dah jadi semacam kemestian bagi orang politik, konon takut kena khianat, santau, badi oleh musuh2 politik mereka dan orang ramai. Malah khidmat bomoh juga diperlukan untuk ber’SUSUK’, mcm ex-MB yang tetiba jadi “lawa” tu. Ada juga yang buat tangkal pengasih dsb nya.

    Perbuatan syirik dan terkutuk ini, dimurkai ALLAH. Mereka tidak percaya pada ketentuan REZEKI Allah maka mereka …BERIKHTIAR..(dengan bantuan syaitan).

    Wassalam.

    P/s: korang takde blog link ke? boleh aku link ngan blog aku.

  4. 4 Musafir Kelana
    27 August,2008 at 1:06 am

    Raktamrittika,

    Salam…

    Terimakasih atas komen demo. Maaflah ye kawe ni takdok blog2 macam demo pasal kawe ni suka baca blog oghe saja lepas tu bagi komen2 seadanya, itupun kalu oghe tak marah ko kawe.

  5. 4 May,2010 at 1:24 pm

    What a punchline. Really a good joke.!!!!!!!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


HARI INI

  • 47,554 PELAWAT

PROUDLY ACCLAIM:

All Malaysian Bloggers Project

KLIK DISINI UNTUK POST LAMA:

August 2008
S M T W T F S
    Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

HIJRIAH

PREVIOUS POSTS

Bebaskan Raja Petra dan Teresa Kok

RSS SEPAK AJE!!

  • MH370: Krisis komunikasi seperti isu kangkung 2 April,2014
    Pada pandangan saya kelemahan Kerajaan di dalam menangani krisis #MH370 berkisar kepada kegagalan komunikasi. Implikasinya menunjukkan seolah wakil Badan Penyiasat dan Penerbangan Malaysia di dalam taklimat media tidak mengetahui maklumat yang tepat bila memberi maklumat. Dato’ Sri Hishamuddin berjaya mengawal keadaan tetapi akibat kegagalan sebelumnya, tela […]
    Sheih
  • Kepentingan Cukai kepada Rakyat dan Negara. 9 October,2013
    Cukai merupakan satu instrumen ekonomi yang amat penting bagi sesebuah Negara memperolehi hasil atau pendapatan. Hasil daripada Cukai ini di gunakan oleh sesuatu Kerajaan itu untuk mentadbir dan mengurus Negara dan juga bagi perbelanjaaan membangunkan Negara. Cukai yang di kutip ini dibelanjakan oleh Kerajaan bagi tujuan Keselamatan Negara dan Rakyat, pemban […]
    Sheih

RSS THE BASHING SOCIETY

  • Malaysians…..We Need This More Than Ever This Time Round!!! 26 April,2013
    And here we are again….back in a full circle…..and this time all ready and pumped up to finish what we were supposed to have done the 12th General Election 5 years ago. There’s been an avalanche of feeds in my Facebook page this time round, on this General Election and it feels good…….OH BOY!! Does […]
    ErnieJean
  • Quotable Quotes 21 February,2010
    “If he stamps his feet, I will shudder.” – Datin Seri Rosmah, describing her husband; whilst overzealously trying to portray a mousy image of herself. “ … do not provoke him. If he is angry, there is no forgiveness for you.” – again, Datin Seri Rosmah, attempting to conjure a rather fearsome image of her […]
    Oscar the Grouch

RSS PENYU KALER PINK

  • Ya Allah,selamatkan Kelantan ditadbir oleh pemimpin penipu selepas ini.. 28 October,2016
    Semalam, aku ambil masa sehingga pukul 4.15 pagi untuk lihat perbahasan sidang dun negeri Kelantan yang aku tertangguh untuk lihat pada 24-27 oktober . Walaupun aku bukan politician dan tidak menyebelahi mana-mana pihak tapi sebagai rakyat Kelantan, aku prihatin kepada nasib negeri tercinta aku. Maka aku amati isi perbahasan tersebut. Aku rumuskan beberapa p […]
    pinkturtle2
  • Bukti jelas MB,tmb dan exco2 Pa$ tidak pandai urus tadbir negeri utk kepentingan rakyat 17 October,2016
    Kenapa balak Kelantan perlu diswastakan kepada syarikat lain? Sedangkan Kelantan sudah mempunyai satu anak syarikat khusus berkenaan balak dan kayu iaitu Kompleks Perkayuan Kelantan? Adakah dengan menswastakan sumber mineral ini, ia boleh meningkatkan pendapatan negeri dalam sektor pembalakan? Cuba lihat dalam gambar-gambar yang kami sebarkan. Kebanyakan kaw […]
    pinkturtle2

RSS WHAT SUSAN HAS TO SAY

  • “We stand together as sky falls” 5 November,2012
    Skyfall – the latest 007 Bond – is quite a philosophical movie that focuses on the theme of ‘death’. Time has come that even Bond ponders if his work, patriotism or nationalism is worth dying for after a mission in Turkey where he was accidently shot by an accomplice. At the start of the movie, […]
    sloone
  • Merdeka thoughts 2012. 30 August,2012
    Nothing is as sweet as the promise of democracy! That is the clarion call of the rally by Bersih supporters last evening. As oppose to the 1Malaysia-Janji diTepati (promises fulfilled) – BN propaganda theme of this year’s Merdeka. That latter slogan at once invite brickbats and the stare of disapproval from the critical eye. We wonder… […]
    sloone

KALAU ANDA BERBANGSA JEPUN:

Your Japanese Name Is...
Ryozo Askikaga

PHOTOS

6922

untitled

Coigach

Alley in Shemiran (Painting)

All Wrapped Up

Landscape sea-mountain at sunset. Paisaje mar montaña al atardecer.

Wednesday Colours - Postcards from New York

M45 to California Nebula

Bald Eagles

Sakrale Weinberg-Symmetrie ...

More Photos

Top Clicks

  • None
Kelantan Bloggers
All Malaysian Bloggers Project

%d bloggers like this: